Hoppa till innehåll ↓
map

UWC Changshu China

Changshu, Kina

570 elever
mellan 15 - 18 år

Grundad

2015

3 March 2017

UWC Changshu China grundades 2015 som den första UWC-skolan på det kinesiska fastlandet på initiativ av en UWC-alumn, Mark Jiapeng Wang. Sedan starten har skolan vuxit kraftigt och har idag 443 studenter. UWC Changshu China består av årskurs 10, 11 och 12. De flesta internationella eleverna går på UWC Changshu i årskurs 11 och 12.

Tre unika egenskaper

  • Kinesisk kultur - Varje elev läser minst en kurs i kinesiska, oavsett om det handlar om språk, litteratur eller kultur, vilket skapar en miljö där man kan fördjupa sig i mandarin och en omfattande kinesisk kultur som stöd för undervisning och inlärning. Samtidigt gör Zhi Xing-programmet ("learning by doing") det möjligt att utforska den kinesiska kulturen genom interaktion med det omgivande samhället.
  • Ungt ledarskap - Många av Zhi Xing-aktiviteterna har elevledare som använder sin kunskap och erfarenhet för att hjälpa sina klasskamrater att utmärka sig. De fungerar som positiva förebilder för sina kamrater samtidigt som de också utmanar sig själva.
  • Miljöförvaltning - Eleverna deltar i aktiviteter så som återvinning, ekologiskt jordbruk och skydd av våtmarker, vilket har en positiv inverkan på samhället.
I klassrummet 

UWC Changshu China erbjuder International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) och ett Pre-IBDP-program för elever i årskurs 10.

Inom IBDP-programmet erbjuder UWC Changshu, utöver standardkurser, grundläggande kurser i kinesiska (för internationella studenter), geografi, ekonomi, filosofi, globala perspektiv, kinesiska studier, teater, bildkonst, spanska, franska och tyska.

Utanför klassrummet
 

UWC Changshu China har gett programmet Creativity, Activity, Service (CAS) namnet Zhi Xing, vilket betyder "att lära genom att göra" och "att omsätta kunskap i handling". Programmet gör det möjligt att utforska den kinesiska kulturen inom skolan och genom interaktion med det omgivande samhället. Många av aktiviteterna, som kinesisk scenkonst, kalligrafi eller kinesiska musikinstrument, har ett direkt fokus på kinesisk kultur, vilket gör det möjligt för internationella elever att förstå kinesisk kultur på ett holistiskt sätt. Sådana aktiviteter ger också kinesiska elever möjlighet att dela med sig av och ytterligare utforska sin egen kultur. Andra aktiviteter, som volontärarbete på lokala ålderdomshem, skolor och samhällscentra, vidgar gränserna för våra elevers utbildning till att omfatta lokal kinesisk kultur, människor och miljö.

Projektveckor är en ovärderlig möjlighet för eleverna att lära sig mer och omsätta UWC:s filosofi i handling. En gång om året får eleverna utforska ett avlägset område i Kina. Lärarna leder IBDP-elever till mindre utvecklade regioner i Kina för att delta i en vecka av volontärarbete. Eleverna får möjlighet att interagera med det lokala samhället genom undervisning, uppsökande verksamhet och andra samhällsorienterade aktiviteter. Dessa resor ger också eleverna insikt i de olika nivåerna av ekonomisk utveckling i Kina.

Campus och lokaler

Det 24 hektar stora campusområdet ritades av Mo Ping, I.M. Peis skyddsling, och är byggt på en ö på nordvästra sidan av Kuncheng Lake. Den arkitektoniska utformningen påminner om en sydkinesisk by vid vattnet, där alla delar är sömlöst sammankopplade och utan hinder. Campusområdet består också av flera avancerade tekniker för att förbättra hållbarheten och miljövänligheten, t.ex. ett geotermiskt värmesystem, solpaneler på taket, hybrida solpaneler och väderkvarnar, gatlyktor och andra funktioner. På campus finns bland annat: ett multifunktionellt scenkonstcenter, ett toppmodernt center för friskvård med inomhusanläggningar för idrott, löparbana, simcenter, yoga- och dansutrymmen och en utomhusplan för idrott, en basketplan, en fotbollsplan och en beachvolleyplan, ett STEM-center (Science, Technology, Engineering and Mathematics), ett multifunktionellt konferenscenter, bostadshus för alla studerande och lärare, en matsal och ett bibliotek.

Geografisk miljö 

Changshu är en residensstad under Suzhou i Jiangsu-provinsen och ligger 110 km väster om Shanghai i hjärtat av Yangtzeflodens delta.

Antagning 

IBDP-sökande ansöker via sin UWC nationalkommitté. Direktansökningar accepteras från kinesiska medborgare, invånare på det kinesiska fastlandet och icke-kinesiska medborgare som inte uppfyller den egna UWC nationalkommitténs behörighetskriterier. Pre-DP-sökande måste kontakta skolan direkt. För mer information, besök webbplatsen.

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

 

Kontaktuppgifter


UWC Changshu China,
No. 88 Kun-Cheng-Hu-Xi Road,
Changshu,
Jiangsu,
China 215500

18 Gymnasier världen över