Hoppa till innehåll ↓
map

UWC Costa Rica

Santa Ana Downtown, Costa Rica

192 elever

Ålder: 16-19 år

Grundad

2006

3 March 2017

Utbildningsprogrammet på UWC Costa Rica omfattar tre huvudområden: Akademiska studier (International Baccalaureate Diploma Programme), fritidsaktiviteter och boende. Alla aktiviteter och inlärningsmöjligheter omfattar en eller flera av skolans sex kompetenser: socialt ansvar, mångfald, konflikthantering, hållbarhet, ledarskap och en hälsosam livsstil.

Skolans uppdrag är att utbilda ungdomar till att bli lyckliga, hälsosamma och engagerade individer, som genom sitt ledarskap och engagemang kan främja positiv förändring i sina samhällen för att bidra till att uppnå en mer hållbar och fredlig värld.

Som den enda UWC-skolan i Latinamerika och Karibien erbjuder UWC Costa Rica ett tvåspråkigt program, möjligheter att lära sig mer om regionens sociala, politiska och kulturella historia samt alternativ för att utforska Costa Rica. Landets långa historia av fred, demokrati, miljöskydd och avsaknaden av en nationell militär har gjort den till en idealisk miljö för att utveckla UWC Costa Ricas läroplan.

Tre unika egenskaper

  • Agents of Change Program - Ett tvåårigt upplevelsebaserat lärandeäventyr där eleverna blir medvetna om sin förmåga till positiv förändring, bildar egna projektteam och samarbetar med lokala samhällen eller organisationer samtidigt som de steg för steg utbildas i att utforma, genomföra och utvärdera ett projekt utifrån ett socialt entreprenörskapsperpektiv.
  • Wellness Program - Ett tvärvetenskapligt, flerårigt, generationsövergripande samt skolomfattande initiativ för att främja en kultur av socialt och emotionellt välbefinnande.
  • Stöd till SOS Barnbyar - Varje år erbjuder UWC Costa Rica heltäckande stipendier till unga från SOS Barnbyar runt om i världen. Hittills har fler än 50 SOS Village-studenter tagit examen från UWC Costa Rica.
I klassrummet 

UWC Costa Rica är stolt över att vara det enda UWC som erbjuder hela IB-programmet på både spanska och engelska. Alla elever förväntas kunna kommunicera effektivt på både engelska och spanska när de tar examen från UWC Costa Rica. Elever som redan har goda kunskaper i båda språken kan studera ett eller flera andra ämnen på antingen spanska eller engelska och därmed kvalificera sig för ett tvåspråkigt diplom.

Förutom standardkurser erbjuder UWC Costa Rica psykologi, global politik, kultur- och socialantropologi, teater, film, visuell konst, miljösystem samt franska.

Utanför klassrummet 

UWC Costa Rica erbjuder fler än 50 olika fritidsaktiviteter som eleverna kan delta i. Dessutom måste alla elever delta i programmet Agents of Change, som syftar till att utrusta elever med färdigheter att framgångsrikt genomföra ett utvecklingsprogram.

Sommarläger (Short Courses) 

UWC Costa Rica står värd för 360° Sustainability Experience: Immersive Residency, som skapats i samarbete med Grounded In Motion. Under detta 10-dagarsprogram får ungdomarna uppleva en sensorisk upplevelse som gör det påtagligt att känna sambandet mellan den mänskliga verkligheten och vildmarken. Deltagarna reflekterar över sin personliga relation till naturen och vaknar upp till sin känsla av ansvar för den naturliga världen och blir ambassadörer för hållbarhet.

Detta sommarläger är en del av det bredare Outreach & Innovation-programmet, som syftar till att öka effekterna av skolans uppdrag genom att erbjuda utbildningsmöjligheter till tusentals ungdomar varje år, med ett särskilt fokus på tillgänglighet för lokala ungdomar. Outreach & Innovation bidrar också till skolans ekonomiska hållbarhet, en betydande intäktsström, främst genom uthyrning av lokaler. UWC Costa Rica är redo att ansluta sig till ledarna för utbildningsrevolutionen i Latinamerika.  Denna vision stöder UWC Costa Rica i att bli ett hem, ett hjärta och ett nav för en gemenskap av innovatörer, ungdomar och lärare som förändrar världen.

Campus och lokaler 

Campusområdet är omgivet av natursköna berg och en uppsjö av växter och djur som utgör den perfekta miljön för ett campusliv som är tryggt, spännande och mångsidigt. Leguaner, bältdjur, tukaner och andra typer av fåglar är en del av det dagliga livet på campus.

UWC Costa Rica har åtta bostadshus för elever, alla uppkallade efter kända stränder i Costa Rica. Varje residens har plats för 24 eleveroch består av åtta rum, två badrum, ett gemensamt utrymme och ett fullutrustat kök per residens. Andra faciliteter inkluderar en amfiteater med en 75 kvadratmeter stor scen, ett bibliotek, ett socialt center, samt basket- och fotbollsplaner.

Geografisk miljö 

Tjugo minuter från San José, Costa Ricas huvudstad, och tio minuter från ett toppmodernt sjukhus ligger UWC Costa Ricas campus i det vänliga området Santa Ana: ett mycket säkert och omtänksamt samhälle som har tagit skolan under sina vingars skugga.

Antagning 

Eleverna ansöker genom sin UWC nationalkommitté eller genom UWC Global Selection Programme. Undantag från detta finns endast för flyktingar eller statslösa personer och i unika fall. För mer information om UWC Costa Rica, besök webbplatsen.

Kontaktuppgifter


Santa Ana downtown,
from the north-east corner of the local church,
400m north
San José, 10901
Costa Rica

18 Gymnasier världen över