Hoppa till innehåll ↓
map

UWC Dilijan

Dilijan, Armenien

220 elever
mellan 16 - 18 år

Grundad

2014

3 March 2017

Idén att skapa ett college i Dilijan föddes av de sociala entreprenörerna Ruben Vardanyan och Veronika Zonabend redan 2006. Efter att personligen ha investerat 150 miljoner USD i byggandet av ett campus av högsta internationella standard, med den mest avancerade miljövänliga och förnybara tekniken, fick de sällskap av nästan 300 donatorer från hela världen när UWC Dilijan öppnade 2014 och blev den 14:e UWC-skolan i världen.

UWC Dilijan ligger i Armenien, längs den gamla sidenvägen och i korsningen mellan Europa, Mellanöstern och Ryssland, och symboliserar internationalism och vänskap. Skolans mål är att genom utbildning främja fred och en hållbar social, ekonomisk och miljömässig utveckling i regionen och i världen som helhet.

UWC Dilijan är en oberoende, icke-vinstdrivande internationell internatskola som tillhör en välgörenhetsstiftelse registrerad i Armenien och som endast är avsedd för utbildningsändamål och övervakas av en styrelse som helt består av volontärer.

Tre unika egenskaper

  • Utbildningscentrum - Ett av gymnasiets främsta mål är att fortsätta bidra till utvecklingen av regionen som ett utbildningscentrum, vilket i sin tur främjar utbildning i hela Armenien.
  • Konfliktlösning - På grund av sitt geopolitiska läge är studier vid UWC Dilijan en unik möjlighet för dem som är intresserade av att få erfarenhet av konfliktlösning och fredsinitiativ.
  • Glocal Approach - Vi tror på "glocal", det vill säga att vårt mål är att vara globalt relevanta men förankrade i den lokala verkligheten. Vi skapar en miljö som präglas av förståelse för andra kulturer och uppskattar mångfald.
I klassrummet
UWC Dilijan erbjuder International Baccalaureate Diploma Program (IBDP). Förutom standardkurser erbjuder skolan ryska, tyska, spanska, global politik, filosofi, teater och konst.

Med erfarenhetsbaserat lärande som grund i UWC:s utbildning ger lärare och personal eleverna möjlighet att delta i aktiviteter för att förstå sina erfarenheter genom reflektion och dialog.

Med förhållandet 1 lärare för 5 elever erbjuder skolan en skräddarsydd undervisning för varje studerande, vilket säkerställer den bästa möjliga utbildningsupplevelsen.

Majoriteten av lärarna har internationell erfarenhet och har undervisat i IBDP innan de kom till UWC Dilijan.

Utanför klassrummet
Det gemensamma programmet på UWC Dilijan består av fyra delar - programmet Creativity, Activity, Service (CAS), projektveckor, fokusveckor och kulturhelger.

Detta program hjälper UWC Dilijans elever att identifiera personliga styrkor och utvecklingsområden, bygga vidare på sin potential, utmana sig själva och kliva utanför sin komfortzon. Det hjälper dem också att bli mer bekanta med det armeniska sammanhanget, utveckla ett etiskt tankesätt i sitt samhällsengagemang, engagera sig i frågor av global betydelse och utveckla färdigheter för lagarbete och projektledning.

Eleverna arbetar nära det lokala samhället - Dilijan Community Centre, dagis i Dilijan och i grannbyarna samt organisationer som arbetar med barn och utsatta.

UWC Dilijans utomhusprogram omfattar vandring, skidåkning, segling samt grottutforskning och involverar ofta deltagare från Dilijan och de närliggande byarna för att främja utbyte, tillgång till naturen och hållbarhetsprogram.

Campus och lokaler
Anläggningarna på UWC Dilijan erbjuder fantastiska lokaler för studier och boende. Studerande har tillgång till gym, inomhuspool, idrottsplats med fotbolls- och volleybollplaner, tennis-, squash- och basketplaner. Campuset omfattar bibliotek och resurscenter med integrerade IT-anläggningar, matsal, vårdcentral, Black Box Performance Center och keramikverkstad. Förnybar teknik användes vid byggandet av campus, inklusive användandet av naturliga vattenkällor, av regnvatten för bevattning och återvinning av BDT-vatten.
Geografisk miljö
UWC Dilijan är belägen i dalen vid 1500-talsstaden Dilijan, i utkanten av en stor nationalpark i centrala Armenien, 100 km från huvudstaden Jerevan.

Dilijan ligger vid vägen som förbinder två moderna storstäder, Jerevan och Tbilisi, i ett land som ligger på gränsen mellan Europa och Asien. Platsen utgör hjärtat av den mångskiftande, kulturellt rika och komplexa regionen med en lång historia i korsningen mellan de persiska, bysantinska, ottomanska och ryska imperierna.

Antagning
Elever ansöker genom sin UWC nationalkommitté eller genom UWC Global Selection Programme. För mer information om UWC Dilijan, besök webbplatsen.

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

 

Kontaktuppgifter


UWC Dilijan
ARMENIA 7 Getapnya Street,
3903,
Dilijan

18 Gymnasier världen över