Hoppa till innehåll ↓

Livet på UWC

UWC-skolorna är internatskolor vilket innebär att alla elever och de flesta lärare bor på skolan. Många förknippar kanske internatskolor med hård disciplin, uniformer och penalism. Sådant förekommer inte vid UWC-skolorna. De regler som finns syftar till att göra det så smidigt och friktionsfritt som möjligt för människor från hela världen att leva och studera tillsammans. För de flesta elever är det första gången de bor hemifrån och upplevelsen av att bo och studera med andra elever från hela världen skapar minnen för livet. 

Anknytningar bildas på alla tänkbara sätt: i rummet, i huset, i klassrummet, och på och utanför campus. Dagarna fylls med stimulerande kurser, projekt för samhällsengagemang, fritidsaktiviteter och hobbys – och umgänge, såklart!

Läs vår intervju med en nuvarande stipendiat på UWC Red Cross Nordic

Piotr Suchecki går på UWC RCN och ska ta examen våren 2025. Läs mer om hans tankar och intryck från skolan på knappen nedan.

Följ vardagslivet via Instagram

Varje höst lånar vi ut vårt Instagram-konto till nuvarande stipendiater som berättar om sina upplevelser och svarar på frågor om hur det är att gå på ett UWC. Följ oss där för att inte missa nästa Instagram-takeover! Du kan också läsa mer genom att trycka på knappen nedan. Den tar dig till www.uwc.org och deras sidor som (på engelska) berättar mer om hur livet på en UWC kan se ut.