Hoppa till innehåll ↓
map

Li Po Chun UWC of Hong Kong

Hongkong, Kina

256 elever
mellan 16-18 år

Grundad

1992

3 March 2017

UWC LPC öppnade för första gången i september 1992 och invigdes formellt av HKH Prinsen av Wales den 6 november 1992. När den grundades fanns det bara en annan UWC-skola i hela Asien.

Accordion Title 

Accordion content

Tre unika egenskaper

 • Quan Cai-programmet - Genom Quan Cai-programmet ("utveckling av hela människan") får eleverna ansvar för att initiera och driva projekt samt engagera sig ideellt i lokalsamhället.
 • Kinesisk kultur - I en pulserande stad som Hongkong får eleverna möjlighet att utveckla en djupare förståelse för Kina och Asien, speciellt under projektveckan.
 • Läget - Skolan ligger i en lugn och grön oas i Hongkong, omgiven av träd, berg och stranden, samtidigt som det bara är en kort pendling från stadens skyskrapedistrikt.
I klassrummet 

UWC LPC erbjuder International Baccalaureate Diploma Program (IBDP). Förutom standardkurser erbjuder UWC LPC kinesiska, mandarin, spanska, franska, geografi, företagsekonomi, politiska studier, miljösystem, teater och bildkonst.

Utanför klassrummet
 

Quan Cai”-programmet ("utveckling av hela människan") är en integrerad del av elevernas utbildning. Det finns över 70 aktiviteter att välja mellan, inklusive idrottslag och olika samhällsengagemang. Bland de olika komponenterna i Quan Cai-programmet betonas viljan att hjälpa andra, vilket utvecklar elevernas medvetenhet om vad de kan göra för att bidra till fred och hållbarhet. Aktiviteterna är oftast elevledda och inkluderar:

 • Samhällsengagemang (korallbevakning, samarbete med hushållsarbetare)
 • Kreativa aktiviteter (hälsosam matlagning, drakdans, debate)
 • Fysiska aktiviteter (kayak, vandring, tältning och klättring)
 • Campusansvar (förstahjälpen-gruppen, audiovisuella gruppen, ekologgruppen, och Synergy-magazinet)
 • Kina-veckan och "Project Week"
 • Kulturella kvällar
 • Fredsutbildningsprogrammet
 • Introduktionsveckan
Campus och lokaler

UWC LPC är ett 100% internatboende. Eleverna bor i 4 bostäder på campus och delar rum med tre andra elever. Så långt det är möjligt består rummen av två andraårselever och två förstaårselever, två från Hong Kong och två från andra delar av världen. Alla heltidsanställda lärare bor på campus och är handledare. Handledarna och handledargrupperna är viktiga stödpunkter som ger vägledning, en känsla av att vara "hemma", någon att ta hjälp av vid behov och en grupp som man kan dela goda nyheter med. På campusområdet finns också en sporthall, en samlingssal, ett center för fredsutbildning, en simbassäng, en tennisbana, en basketplan, en matsal, ett bibliotek, klassrum och laboratorier.

Geografisk miljö 

Skolan ligger vackert i Ma On Shan med utsikt över Starfish Bay och Tolo Harbour och med mindre än 10 minuters promenad från MTR-stationen Wu Kai Sha, vilket gör läget mycket bekvämt.

Antagning 

Sökande med permanent ID-kort från Hongkong eller visum för anhöriga kan ansöka via UWC Scholarship Scheme till någon av de 18 United World Colleges runt om i världen, inklusive UWC LPC. Alternativt kan de ansöka via UWC Global Selection Programme.

Sökande utan permanent ID-kort från Hongkong eller visum för anhöriga kan ansöka via sin UWC nationalkommitté eller via UWC Global Selection Programme. För mer information om Li Po Chun UWC i Hongkong, besök webbplatsen.

Kontaktuppgifter


10 Lok Wo Sha Lane,
Sai Sha Road, Ma On Shan,
Sha Tin,
New Territories, Hong Kong

18 Gymnasier världen över