Hoppa till innehåll ↓
map

UWC Adriatic

Duino, Italien

182 elever
mellan 16-19 år

Grundad

1982

3 March 2017

UWC Adriatic grundades 1982 och var den första UWC som etablerades i ett icke-engelsktalande land. Gymnasiet ligger på ett öppet campus i den pittoreska kustbyn Duino, bara några kilometer från gränsen till Slovenien i en region som är en mötesplats för germanska, latinska och slaviska kulturer. Eleverna kommer från över 80 länder och ett brett spektrum av socioekonomiska bakgrunder. Faktum är att 92 % av nuvarande elever får ett helt eller delvis stipendium för att kunna fortsätta sin utbildning vid Colleget.

Tre unika egenskaper

  • Upplev Italien - Elever erbjuds en UWC-utbildning samtidigt som de kontinuerligt exponeras för Italiens väldiga kulturarv. Skolan drar nytta av sitt läge vid en politisk, kulturell och geografisk samlingsplats i hjärtat av Europa.
  • Musik - Musik spelar en viktig roll på UWC Adriatic tack vare en egen musikakademi (ICMA) som syftar till att utforska hela spektrumet av musikgenrer och stilar från hela världen. Professionella musiker kommer ofta till skolan för att delta i masterclasses och uppträdanden.
  • En by, inte ett campus - UWC Adriatic är inte ett avskilt campus. Bostäder, akademiska byggnader, laboratorier etc. är utspridda i hela byn Duino. Eleverna är integrerade i det lokala och omgivande samhället genom sitt dagliga liv och ideella engagemang.
I klassrummet

UWC Adriatic erbjuder International Baccalaureate Diploma Program (IBDP). Förutom standardkurser erbjuder skolan arabiska, bosniska, kroatiska, serbiska, slovenska, World Arts and Cultures, miljösystem, psykologi, bildkonst och musik. Dessutom förväntas alla elever läsa italienska som ett ämne, även om detta inte behöver vara ett IBDP-examensämne utan kan utgöra ett separat certifikat.

Utanför klassrummet
UWC Adriatic lägger särskild tonvikt på "service"-komponenten i sitt CAS-program (Creativity, Activity, Service). Eftersom skolan är fysiskt integrerad i det lokala samhället har den långvariga samarbetsrelationer med många föreningar som leder volontärverksamhet inom ett brett spektrum av områden.

Verksamheten inom ideella engagemang omfattar bl.a: arbete med italiensk- och slovensktalande barn genom konst, musik, engelskundervisning och andra aktiviteter i lokala grundskolor och ungdomscenter; hjälp till personer med psykiska eller fysiska funktionshinder; sällskap till äldre i byn eller andra personer som är bundna till sina hem; besök hos äldre på lokala institutioner; flyktingarbete; en kurs i första hjälpen - ambulanstjänst (med lokala rödakorsorganisationer); framföra musikkonserter på sjukhus och institutioner för äldre och sjuka; besöka personer med multipel skleros; delta i sport- och teateraktiviteter med personer med funktionsnedsättning; sprida vetenskap för barn och vuxna; erbjuda konversationskurser i engelska för lokalsamhället; besöka de boende på ett lokalt hospice.

Kreativa aktiviteter inkluderar: Keramik, schack, kreativt skrivande och litteraturuppskattning, poesi, teckning och grafisk design, virkning och stickning, Model United Nations (MUN), TEDx UWC Adriatic, trädgårdsarbete, Adriatic Times (blogg), musikaktiviteter (kör, pianolektioner, solosång, musikkomposition, instrumentallektioner, ensembler, musikshow), foto, video, Theatre Tech Club och årsbok.

UWC Adriatic drar nytta av sitt läge vid havet på Triestes karstområden och i närheten av Alperna för att erbjuda sina elever en rad utomhusaktiviteter. Dessa inkluderar: Aerobics, badminton, klättring, längdskidåkning, utförsåkning och längdskidåkning, vandring, hiphop, kajakpaddling, långdistanslöpning, terrängcykling, orientering, segling, fotboll, simning, bordtennis och yoga.

Campus och lokaler

UWC Adriatics bostäder och anläggningar är utspridda i byn Duino. Det finns sju bostadshus för studerande. Andra lokaler och byggnader är Mensa (matsalen), Academic Building, Science Labs, Art Centre, Library, Medical Centre, Auditorium och ICMA - International Community Music Academy.

Geografisk miljö
Duino, en charmig kustby en halvtimme från Trieste, är en lugn plats som erbjuder en skyddad miljö och bidrar till en hälsosam livsstil. Venedig ligger i närheten och gränsen till Slovenien ligger bara några kilometer bort.
Antagning
För att bli antagen till UWC Adriatic måste man genomgå en urvalsprocess. Elever kan ansöka via sin UWC nationalkommitté. För mer information om UWC Adriatic, besök webbplatsen.

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

Kontaktuppgifter


Collegio del Mondo Unito dell’Adriatico O.N.L.U.S.
Località Duino, 29 – 34011
Duino Aurisina (TS), Italy

18 Gymnasier världen över