Hoppa till innehåll ↓

Vårt alumnnätverk

Din tid på en UWC-skola är bara början. Det finns många fördelar med att engagera sig i UWC-nätverket efter examen, men det kanske bästa är känslan att man är en del av en global gemenskap. En gemenskap där människor förenas av delade minnen, vänner och en gemensam vision om en bättre värld. Att vara en del av UWC-gemenskapen kommer att forma och utveckla dig för resten av ditt liv.

Var du än går, oavsett om det är på universitetet, när du reser, när du flyttar till en stad, eller på din arbetsplats, kommer du att träffa UWC:are. Och det bästa är att UWC-alumner alltid är redo att stötta varandra, oavsett om du skulle behöva hjälp i karriären, en soffa att övernatta på eller letar efter medarbetare att starta ett projekt med. Det finns alltid någon som är villig att hjälpa till - eller någon som känner någon.


Svenska alumnnätverket

UWC Sverige förvaltar och stödjer det svenska alumnnätverket som består av våra nuvarande och tidigare stipendiater samt andra länders UWC-alumner som för tillfället bor i Sverige eller flyttat hit. Vår främsta samlingsplats är Facebookgruppen UWC Sverige - Alumni. Är du en UWC-alumn och bor i Sverige borde du gå med där omedelbums, tycker vi! 

Det finns även mer lokala Facebookgrupper som kan vara av intresse, som exempelvis UWC Skåne/UWC Sweden South för er som bor i de södra delarna av landet, eller gruppen UWC Stockholm.

Alumnträffar

Genom dessa grupper brukar det anordnas alumnträffar, året runt, över hela landet. Häng på och lär känna andra UWC:are som bor i dina trakter! Det brukar oftast handla om att ses på en restaurang, i en park eller en utebio. Vill du anordna en alumnträff i ditt område? Det enda du behöver göra är att skriva ett inlägg i någon av grupperna ovan.

En speciell alumnträff är vår årliga sommarträff dit även årets nyuttagna är inbjudna för att för första gången träffa andra UWC:are och förbereda sig för sina två år på en UWC-skola. Alla alumner är välkomna! Nästa sommarträff sker den 14-16 juni 2024 strax utanför Stockholm.

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

UWC Sverige behöver din hjälp

Utöver alumnträffar används grupperna till att informera om när UWC Sverige behöver din hjälp med att arrangera bland annat sommarträffen och intervjuerna under uttagningsprocessen. Utan er som hjälper till skulle UWC Sverige inte kunna fortsätta.

Andra inlägg och frågor

Grupperna kan självklart även användas för andra typer av inlägg och frågeställningar, bland annat om du söker någonstans att övernatta eller om du söker information som du tror andra UWC:are kan bidra med.

Vår interna kontaktlista för svenska alumner

Vill du hitta kontaktuppgifter till en svensk UWC-alumn? Registrera dig på vår interna sajt och få tillgång till en epostadresslista över UWC-alumner med anknytning till Sverige. Du är själv ansvarig att hålla dina kontaktuppgifter uppdaterade så att andra alumner kan komma i kontakt med dig i framtiden.


Internationella alumnnätverket

Det internationella alumnnätverket är mycket större och består av över 40 000 UWC-alumner spridda över hela världen. För många är den ovärderlig, speciellt ifall du planerar på att jobba utomlands eller bara vill resa runt i världen och hälsar på dina vänner från din gamla UWC-skola. UWC Sverige uppmuntrar sina alumner att hålla kontakten med både deras college och skolkamrater även efter examen. 

Vi rekommenderar alla UWC-alumner att gå med i den största Facebookgruppen UWC Alumni samt de mindre, mer regionala alumngrupperna som går att söka sig fram till baserat på ditt nuvarande närområde. 

Dessutom kan du registrera och ansluta dig till UWC Hub, en plattform för alumner som finns både på webben och som en app du kan ladda ned på din mobil. Läs mer om UWC Hub genom att trycka på knappen nedan: