Hoppa till innehåll ↓
map

UWC Atlantic

Vale of Glamorgan,
Wales, Storbritannien

350 elever
mellan 15 - 19 år

Grundad

1962

3 March 2017

UWC Atlantic, som är UWC:s grundande college, har sedan starten 1962 haft som mål att främja internationell förståelse genom utbildning. Skolan erbjuder en plattform för unga att lära sig genom delade erfarenheter och få möjlighet att göra en positiv skillnad i världen.

Tre unika egenskaper

  • Historiskt arv - UWC Atlantic ligger i St Donat's Castle från 1100-talet i Storbritannien och är det grundande colleget för vår globala utbildningsrörelse. The Rigid-Hulled Inflatable Lifeboat (RIB) utvecklades här.
  • Atlantic Outdoors - fokuserar på fysiska utmaningar, service till andra, initiativtagande ledarskap och lagarbete - utöver det akademiska programmet på skolan.
  • Empowerment - Eleverna ges ett autentiskt ansvar att fatta sina egna beslut och handlingar, i samma anda som den utbildningsrevolution som UWC:s grundare Kurt Hahn startade för över 50 år sedan, i en trygg miljö med vuxnas närvaro.
I klassrummet 

Det tvååriga IB-programmet, som passar 16-19-åringar, består av två delar: läroplanen för International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) och ett program för erfarenhetsbaserat lärande som fokuserar på viktiga aspekter av fred, en hållbar framtid och elevinitiativ. De är sammanlänkade och delar ett gemensamt arv genom Kurt Hahns banbrytande filosofi, United World College-rörelsen och Alec Petersons utbildningsarbete.

Programmet representerar UWC:s uppdrag i praktiken. Det fokuserar på ett livslångt samhällsengagemang samt utvecklar ungas ledarskapsförmågor och ger dem en känsla för personligt initiativ. Eleverna får förtroendeuppdrag och riktigt ansvar, och genom handling får de demonstrera sitt engagemang för att göra en positiv skillnad i världen.

Utanför klassrummet
 

Fritidsprogrammet omfattar fyra erfarenhetsbaserade fakulteter - Miljö, Global, Social rättvisa, och Utomhus - som gör det möjligt för eleverna att upptäcka, bestämma sina egna vägar, möta risker och övervinna rädslan att misslyckas för att därigenom lära känna sina egna styrkor och svagheter samt sin roll i världen. Varje fakultet har två områden: primary delivery, som innehåller programmet för samhällsengagemang, och secondary delivery, som innehåller fyra definierande delar (aktiviteter, elevinitiativ, mission focus periods och project period).

Campus and lokaler 

UWC Atlantic är inhyst i St Donat's Castle från 1100-talet, en mycket unik campusmiljö med större samlingssalar och klassrum.

Eleverna är fördelade på åtta specialbyggda internat med plats för ca 48 elever vardera, med separata korridorer för män och kvinnor. I allmänhet delar fyra studenter från samma årskull, med olika nationalitet, rum med varandra. Alla elever tas om hand av husföräldrar, som bor i intilliggande hem och ägnar mycket tid åt att interagera med och stödja eleverna.

På campus finns matsal, bibliotek, skogsområde, inomhus- och utomhuspool samt klassrum i historiska byggnader.

Geografisk miljö 

UWC Atlantic är belägen på Wales sydkust i Storbritannien. Den stora staden Bridgend samt Wales huvudstad Cardiff ligger ganska nära, vilket innebär att skolan är inom bekvämt räckhåll för många viktiga transportförbindelser, inklusive buss, tåg och flyg.

Antagning 

Eleverna ansöker genom sin UWC nationalkommitté eller genom UWC Global Selection Programme. För mer information om UWC Atlantic, besök webbplatsen.

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

Kontaktuppgifter


UWC Atlantic
St Donat's Castle
St Donat's
Llantwit Major
Vale of Glamorgan
CF61 1WF
United Kingdom

18 Gymnasier världen över