Hoppa till innehåll ↓
map

UWC East Africa

Moshi and Arusha, Tanzania

500 elever
(mellan 3-20 år)

Grundad

1969

2 July 2019

I augusti 2019 välkomnade UWC East Africa (UWCEA) för första gången IBDP-elever till den 18:e UWC-skolan, den andra UWC-skolan på den afrikanska kontinenten. UWCEA grundades som International School Moshi 1969 och öppnade senare ett andra campus i Arusha 1987. Båda campus ligger vid foten av två av de största bergen i Afrika.

Please enter some content for your news story here.

 Tre unika egenskaper

  • Första IBDP-skolan i Afrika - UWCEA började erbjuda International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) år 1973, vilket gör skolan till den äldsta IBDP-skolan i Afrika. Skolan bidrog också till skapandet och utvecklingen av IB Middle Years Programme på 1980-talet, en läroplan som bygger på IB-programmet.  
  • Outdoor Pursuits Programme - Outdoor Pursuits Programme organiseras gemensamt på de två campusområdena och har fyra inriktningar: Toppar, slätter, turer och rev (Peaks, Plains, Rides and Reefs). Alla inriktningar är graderade från nivå 1 till nivå 5.  Toppar inkluderar mycket utmanande bergsklättringsexpeditioner till Mount Hanang, Mount Meru och Mount Kilimanjaro. Slätter och turer  har enklare offroad-expeditioner, medan rev erbjuder en unik kombination av service som omfattar strandstädning, restaurering av korallrev och djuphavsdykning. De här inriktningarna ger eleverna utbildning i vandring, mountainbike, camping, grupparbete och ledarskap. Personal som är kvalificerade i vildmarksmedicin följer alltid med för att säkerställa maximal säkerhet på varje resa.
  • Läge- UWCEA:s campus ligger i det bergiga nordöstra Tanzania, som är känt för sina nationalparker. Eleverna får njuta av de svala och gröna i bergen samt Indiska oceanens kust i den historiska staden Pangani i Tanga-regionen, där skolan också äger mark. Kihara-huset i Pangani används för utbildningsresor, inklusive klassresor i geografi för att studera kustlinjen och klassresor i Individuals and Society för att förstå människornas och regionens historia. Huset är också tillgängligt för elever och personal att använda under skollov.
I klassrummet
UWCEA erbjuder alla de tre IB-programmen: Primary Years Programme (PYP) som består av Early Childhood till P6 för elever i åldrarna 3-10, Middle Years Programme (MYP) som består av M1-M5 för elever i åldrarna 11-15 och IBDP för elever i åldrarna 16-20.  UWCEA erbjuder också stöd till elever med många olika inlärningsförmågor. En speciallärare koncentrerar sig på utvecklingen av elever med särskilda utbildningsbehov. EAL-specialister (English as an Additional Language) stödjer elever både i grundskolan och på gymnasiet. UWC Sverige skickar bara stipendiater till IBDP-programmet.
Utanför klassrummet
UWCEA erbjuder en mängd olika sportaktiviteter, bland annat simning, basket, netball, rugby, fotboll och friidrott. Ungdomslagen tävlar i olika turneringar i Kilimanjaro-regionen som medlemmar i Northern Tanzania Athletics Associations (NTAA). Skolan anordnar också en årlig idrottshelg som samlar nästan 1 000 elever från ett dussin skolor i hela landet för att tävla i lagsporter.

PYP-studenter deltar i klubbar som vanligtvis inkluderar sport eller service. Alla elever i MYP och DP är skyldiga att delta i service och aktivitet eller genomföra ett egeninitierat projekt. CAS-projekten (Creativity, Activity, Service) varierar från läxhjälp i lokalsamhället till ett biodlingsprojekt i västra Kilimanjaro.

Campus och lokaler
Kilimanjaro-berget syns ofta i bakgrunden under idrottsaktiviteter på UWCEA Moshis båda idrottsplaner. Campusområdet omfattar 16 hektar mark och har ett eget häststall. UWCEA Moshi är hem för elever från 7 år och uppåt.

Från augusti 2019 välkomnar UWCEA Arusha IBDP-elever till det nybyggda bostadshuset som omges av en två kilometer lång promenad- och löparbana.

Geografisk miljö
Både UWCEA Moshi och Arusha har omfattande trädgårdar med inhemska träd och blommor. På campusområdena finns ett rikt djurliv med bland annat colobusapor, igelkottar och olika fåglar. Båda campusområdena har enastående utsikt över fristående berg, som kan ses på flera kilometers avstånd.
Antagning

Sökande till Primary Years och Middle Years-programmen måste ansöka direkt till skolan. Elever som vill ansöka till IBDP på UWCEA kan antingen göra det via sin UWC nationalkommitté eller via UWC Global Selection Programme. För mer information besök UWCEA:s webbplats.

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

Kontaktuppgifter


Moshi Campus 
Lema Road,
P.O Box 733 Moshi,
Tanzania
Arusha Campus
Dodoma Road,
P.O Box 2691 Arusha,
Tanzania

18 Gymnasier världen över