Hoppa till innehåll ↓

Sommarläger (Short Courses)

UWC organiserar sommarläger och sommarprogram för att kunna erbjuda en UWC-utbildning till fler elever än de som går på skolorna året runt. På engelska kallas de "Short Courses". Kurserna anordnas vanligtvis av UWC-skolor, nationella kommittéer, grupper av alumner eller partnerorganisationer. Varje Short Course är annorlunda, men vanligtvis innehåller de övernattning och pågår i en till tre veckor.

Kurserna är upplevelserika och samlar oftast cirka 30 - 60 ungdomar med olika bakgrunder. Eftersom inriktningen på varje sommarläger är annorlunda kan kursdeltagarna komma från samma land, region eller kontinent, eller så kan de vara en helt internationell grupp. Sommarkurserna fokuserar på en mängd olika teman eller kompetenser: från ledarskap till hållbarhet, från dialog till migration, från genus till tvärkulturell förståelse.

Det tillkommer vanligtvis en avgift för att delta i UWC-läger som täcker undervisning, boende och mat, och deltagarna täcker även sina egna resekostnader, eventuella visumavgifter samt fickpengar. För deltagare som inte har råd med ett UWC-läger erbjuder de flesta ekonomiskt stöd. Stödet kan tillhandahållas antingen genom lägerarrangören eller genom en nationalkommitté. För mer information om detta är det enklast att kontakta den aktuella lägerarrangören.

Varje sommarläger har en egen antagningsprocess. Om du är intresserad av att delta i ett UWC-läger kan du läsa mer om framtida Short Courses här.