Hoppa till innehåll ↓
map

UWC Thailand

Phuket, Thailand

380 elever
mellan 2-18 år

Grundad

2008

3 March 2017

UWC Thailand omges av en (aldrig nedhuggen) regnskog och ligger inbäddat vid foten av Phukets grönklädda berg, på avstånd från öns livliga stadskärnor. Skolans unika läge är både symboliskt och avsiktligt; en fysisk påminnelse om att UWC Thailand, förutom akademisk excellens, även värdesätter globalt medborgarskap, välbefinnande och ansvar för miljön. Allt från övervakning av korallrev till positivt fokuserad mindfulness - elevers, lokalsamhällets och planetens välbefinnande står i centrum för allt skolan gör.

Tre unika egenskaper 

UWC Thailand strävar efter att förverkliga UWC:s filosofi genom att erbjuda en medveten och mångsidig utbildning som bygger på övertygelsen om sambandet mellan ett "gott hjärta, ett balanserat sinne och en frisk kropp". 

 • Gott hjärta - UWC Thailand integrerar social-emotionell utbildning och 'mindfulness' i sin läroplan, vilket ger alla sina medlemmar stöd i att utveckla viktiga livskunskaper, inklusive självkännedom, social medvetenhet, och att närma sig arbete på ett etiskt och effektivt sätt.
 • Balanserat sinne - UWC Thailand har ett långtgående engagemang för upplevelsebaserad undervisning och för att göra lärandet engagerande och meningsfullt för alla. Genom en mängd aktiviteter och upplevelser som möjliggör kompetensutveckling lär sig skolans elever att utmana sig själva, från sina första dagar i förskolan hela vägen till DP-examen. Genom akademiska studier, utomhusundervisning, fritidsaktiviteter efter skolan och planering av ett veckolångt projekt, inser eleverna varje år vad vi redan vet: de är kapabla till mycket mer än de tror.
 • Frisk kropp - I anslutning till Thanyapura, Asiens största sport- och friskvårdsanläggning, har skolans elever (och deras föräldrar) tillgång till otroliga sport- och friskvårdsfaciliteter. Thanyapura har fyra pooler, sex tennisbanor, en löparbana med en fullstor rugbyplan, gym, fitnessstudior och ett mindfulnesscenter. Som en idrottsvänlig skola och medlem i World Academy of Sport kan våra idrottande elever balansera sim- och triathlonträning på elitnivå på Thanyapura med en utbildning i världsklass, med stöd av både lärare och tränare.
I klassrummet 

Målet för alla UWC-skolor är att skapa "nyfikna, kunniga, omtänksamma unga människor som är motiverade att lyckas". På UWC Thailand tror vi att lärande kommer från elever som är engagerade i processen att "göra". Längs denna resa väcker vi elevernas nyfikenhet genom att använda vägledande frågor för att hjälpa dem att navigera framåt och hitta svar på egen hand. Som en fullt auktoriserad International Baccalaureate Continuum School erbjuder vi Primary Years Programme för elever i åldrarna 3-12 år, Middle Years Programme för elever i åldrarna 11-16 år och för 16-19-åringar erbjuder UWC Thailand läroplanen International Baccalaureate Diploma Program (IBDP).

  Utanför klassrummet
   

  I en era av digital underhållning, social isolering och ökad inaktivitet har behovet av sport, aktiviteter, utomhus- och upplevelsebaserad utbildning aldrig varit större. Idrott är en integrerad del av livet på UWCT, där vårt huvudmål är att vara principfasta och utveckla god sportsmannaanda - snarare än att samla troféer (även om vi märker att det ena ofta innebär det andra). På UWCT bidrar idrott inte bara till vårt motto "ett gott hjärta, ett balanserat sinne och en frisk kropp", utan lär också ut kommunikation, ledarskap, tidshantering och effekterna av samarbete och kollektivt ansvar på ett konkret sätt. 

  På samma sätt ser vi utomhusmiljön som ett klassrum i sig, där fysiskt utmanande upplevelser har en kraftfull inverkan på en ung människas intellektuella, fysiska, andliga, sociala och moraliska utveckling. Våra elevers utomhusupplevelser omfattar planering, förberedelser och deltagande i en rad aktiviteter, inklusive vandring, klättring, kajakpaddling, segling och mountainbike; som alla är aspekter av våra årliga läger och/eller expeditioner.  

  För att komplettera elevernas utbildningserfarenhet erbjuder UWCT ett enormt - och viktigt - utbud av gemensamma aktiviteter och fritidsaktiviteter som är utformade för att föra samman elever och samhället i stort för lärande, tävling, nöje och uppträdanden. Dessa aktiviteter bidrar till att bredda varje elevs erfarenhet och förbättra deras lärande genom att utveckla viktiga färdigheter, inklusive lagarbete, självförtroende och självförvaltning.

  Campus och lokaler

  UWC Thailands campus har rymliga och omfattande lokaler för elever i förskoleåldern, lågstadiet, mellanstadiet och högstadiet. Internatet är hem för cirka 80 elever från årskurs 9-12.

  UWCT ligger intill Thanyapura, Asiens ledande sport- och friskvårdsanläggning, och är ackrediterat av World Academy of Sport som ett Athlete-Friendly Training Centre. Detta gör det möjligt för våra elitidrottare att förlänga DP från två till tre år för att kunna balansera krävande träningsscheman med de stränga kraven i IB. Eleverna har tillgång till utmärkta idrottsanläggningar som inkluderar en olympisk simbassäng, 500 m löparbana, rugbyplan, tennisbanor, volleybollbanor, mindfulnesscenter och ett cardio-center. UWCT har också äran att vara den enda internatskolan i anslutning till en FINA-simanläggning i hela Asien.

  Geografisk miljö 

  UWC Thailand ligger på den norra delen av ön Phuket. Det är 20 minuters bilresa till Sarasin Bridge, som förbinder Phuket med det thailändska fastlandet. Phukets landskap är en blandning av skyddad nationalpark, stränder och kustområden samt gummiplantager med lokala samhällen.

  Antagning 

  Sökande till UWC Thailands förskolor, låg- och mellanstadieskolor ansöker direkt till skolan. Antagningsprocessen baseras på UWC:s filosofi och värderingar. Elever som vill gå på UWC Thailand i årskurs 11 och 12 kan antingen ansöka via sin UWC nationalkommitté eller via UWC Global Selection Programme. Det är UWC Thailands policy att inte mer än 20% av en viss nationalitet är representerad inom gemenskapen. För mer information om UWC Thailand, besök webbplatsen.

  You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

  If you would like to view this content please

  18 Gymnasier världen över