Hoppa till innehåll ↓
map

UWC Mahindra College

Pune, Indien

240 elever mellan
16-18 år

Grundad

1997

3 March 2017

Allt började år 1997 med en generös gåva av mark och byggnadsinfrastruktur från Harish Mahindra och den världsberömda Mahindra & Mahindra Group. UWC Mahindra, eller MUWCI (uttalas "myoo-ki") som det mer informellt kallas, är ett livfullt gymnasium med en rik tradition av innovation inom utbildning och samhällsengagemang. Program och ämnen som IB:s World Studies Extended Essay och Film Studies-ämnet skapades och testades här. På skolan finns också Akshara Foundation, som förstärker skolans positiva inflytande på lokalområdet och ger eleverna många möjligheter till projektbaserat lärande och samhällsengagemang.

Campus and Facilities  

The campus is located on a 175-acre conservation park overlooking the Mulshi and Kolvan valleys, 150 km from Mumbai. 

Architect Christopher Benninger has won international awards for the campus design, based on local architecture and which uses regional materials.

Classrooms are based around a quadrangle and each has its own courtyard. The hall, library, arts centre, science laboratories, catering and administrative centres are in this central area.

Since 2000, staff, students and faculty have planted over 100,000 trees on campus, making it a shady and green space to live and learn. 

Tre unika egenskaper

  • En rik läroplan (MUWCI Core och Project-based Certificate) - UWC Mahindra är känd som en plats för innovation inom utbildning, och flera program som utformats här har införlivats i den globala International Baccalaureate-läroplanen. Under de senaste åren har MUWCI utvecklat sin egen läroplan, MUWCI Core, som omfattar de fyra grundpelarna för lärande - socialt och emotionellt, utomhus och ekologiskt, platsbaserat och kontextuellt, samt politiskt. MUWCI erbjuder också en spännande möjlighet till verklighetsbaserat och projektbaserat lärande genom det projektbaserade certifikatet.
  • Elevledda initiativ - Eleverna är aktiva i de flesta beslutsprocesser som påverkar livet på campus, till exempel att utforma och genomföra initiativ för resurshantering på campus och i de närliggande byarna. Det omfattande elevengagemanget resulterar också i elevprojekt som blir till långvariga traditioner, till exempel Community Fund och den årliga teatersäsongen, under vilken elever regisserar och deltar i flera pjäser som framförs på campus under fjorton dagar i februari.
  • Indisk kontext - På MUWCI drar eleverna inte bara nytta av ett mångsidigt klassrum med kamrater från över 60 länder, utan också av den språkliga och kulturella mångfalden i den omgivande dalen och Indien i stort. Kontextskapande kurser som 'This is India' och 'Global Affairs' hjälper eleverna att dra nytta av de sällsynta möjligheter detta ger, och under Project Week och Travel Week får eleverna fördjupade erfarenheter av olika delar av landet.
I klassrummet 

UWC Mahindra College erbjuder International Baccalaureate Diploma Program (IBDP). Förutom standardkurser erbjuder skolan bildkonst, teater, film, psykologi, filosofi och global politik. Obligatoriska kurser och sessioner om politisk, socio-emotionell, platsbaserad och utomhuspedagogik är en del av MUWCI Core.

UWC Mahindra erbjuder också ett projektbaserat certifikat (PBC) tillsammans med ett Cambridge Pre-University Diploma. PBC är ett specialiserat program där en utvald grupp elever läser IBDP:s läroplan under sitt första år och använder det andra året till att utforma och genomföra ett verklighetsbaserat, påverkansdrivet projekt.

Utanför klassrummet 

UWC Mahindra College erbjuder en mängd olika aktiviteter genom sitt CAS-program (Creativity, Activity, Service), även kallat "Triveni"-programmet.

Kreativitet är en integrerad del av lärandet på MUWCI. Skolan erbjuder flera möjligheter att träna sina kreativa muskler genom framträdanden (musik, dans och teater) och skrivande.

Samhällsengagemang på campus och utanför sker genom deltagande i Triveni-projekt, samt genom att arbeta med Akshara-programmet och lokala samhällsinitiativ i dalen. Det handlar bland annat om att arbeta med lokala skolor, entreprenörskapsprogram, ekologiska jordbrukskollektiv och icke-statliga organisationer (NGO:s).

Förutom vanliga sporter som basket och fotboll skapar gymnasiets geografiska miljö en idealisk plats för utomhusaktiviteter som vandring, cykling och engagemang i den lokala brand- och räddningskåren. Ett stort antal elever deltar också i fysiskt utmanande utflykter under Travel Week och den interna idrottssäsongen som kallas MUWCILympics.

Sommarläger (Short Courses) 

UWC Mahindra College arrangerar flera läger under sommarlovet som samlar unga mellan 14-18 år från hela världen för att lära sig mer om frågor som hållbarhet, globalisering och genus. Huvudfokus ligger på att ge eleverna en omfattande introduktion till viktiga frågor genom interaktion med experter på området och genom att använda MUWCI:s geografiska och kulturella sammanhang. Encounter India (EI) är skolans mest populära sommarläger och omfattar en veckas kontextbyggande på UWC Mahindra följt av två veckors gruppresa till flera platser i Indien. Andra program som erbjuds är Youth, Environment and Sustainability (YES) och Theater, Gender, Identity and Film (TGIF).

Campus och lokaler 

Eleverna bor tillsammans i fem internatområden som kallas "wadas" (den lokala termen för "innergård"). Gymnasiet erbjuder också många informella platser för möten och vandring, och flera områden är välkända bland eleverna för sina vackra utsikter över dalen under solnedgången.

De akademiska byggnaderna omfattar klassrum i det akademiska kvarteret, ett vetenskapslabb, ett digitalt labb, ett bibliotek, en konsthall med utsikt över dalen, specialiserade lokaler för teater och musik samt en stor idrottsplats för rugby, fotboll, basket och cricket. I det sociala centret finns gym, pool, spel- och loungeområde samt ett delikatesskafé. Eleverna äter måltider tre gånger om dagen i den stora matsalen som kallas Caf.

Geografisk miljö 

UWC Mahindra College ligger i ett 70 hektar stort naturreservat för biologisk mångfald i Western Ghats, en bergskedja som löper parallellt med den indiska halvöns västkust. Byarna i den angränsande dalen erbjuder rikliga möjligheter till lärande och samhällsengagemang. Staden Pune ligger 30 km bort och erbjuder många alternativ för dagsutflykter på helgerna för både projekt och fritid.

Antagning 

Elever ansöker genom sin UWC nationalkommitté eller genom UWC Global Selection Programme. För mer information om UWC Mahindra College, besök webbplatsen.

Kontaktuppgifter


UWC Mahindra College
Village Khubavali,
PO Paud
Taluka Mulshi, Pune,
MH 412 108, India

18 Gymnasier världen över