Hoppa till innehåll ↓
map

UWC ISAK Japan

Karuizawa, Japan

200 elever
mellan 15-19 år

Grundad

2014

3 March 2017

UWC ISAK Japan välkomnade den första generationen UWC:are hösten 2017. UWC ISAK Japans grundare, Lin Kobayashi, upptäckte sitt stora intresse för global utbildning när hon gick på Pearson College UWC i Kanada. Hennes egen UWC-upplevelse inspirerade henne att grunda ISAK, som öppnade 2014 med målet att utbilda unga ledare från hela världen.

Tre unika egenskaper

  • Ledarskapsprogram - Genom ett innovativt ledarskapsprogram, som kombinerar medveten självdisciplin och nytänk, upptäcker eleverna vad som är viktigast för dem när de arbetar för positiv förändring. Ledarskap integreras i alla aspekter av livet, inklusive akademiska studier, fritidsaktiviteter och boendeupplevelsen.
  • Ansvarstagande elever - Elevernas självständighet betonas och uppmuntras. Eleverna får möjlighet att starta och leda klubbar, planera aktiviteter och evenemang på campus samt fastställa och upprätthålla policyer som rör livet på skolan.
  • Språk och kultur i Japan - Förutom att erbjuda studier i det japanska språket, anordnas det även regelbundna utflykter och äventyr där eleverna får utforska japansk kultur, historia och traditioner. Eleverna kan lära sig konsten att arrangera japanska blommor och delta i en teceremoni; besöka slott, varma källor, tempel och helgedomar; delta i det roliga på lokala festivaler och föreställningar; besöka museer och mycket mer!
I klassrummet 

UWC ISAK Japan erbjuder International Baccalaureate Diploma Program (IBDP) för årskurs 11 och 12 (i Sverige motsvarar detta år 2 och 3 på gymnasiet). Pre-IB för årskurs 10 hjälper eleverna att förbereda sig för IBDP:s höga krav, men många elever börjar på UWC ISAK Japan först i årskurs 11. Förutom standardkurser erbjuder UWC ISAK Japan japanska, kinesiska, historia, ekonomi, naturvetenskap, film och bildkonst.

Utanför klassrummet
 

Eleverna på UWC ISAK Japan har ett brett utbud av fritidsaktiviteter, allt från sport- och språkklubbar till MUN och debatt. För närvarande finns det över 50 klubbar och aktiviteter på skolan, alla utformade och drivna av elever, kompletterade med den årliga projektveckans samhällsengagemangsprojekt. Under hela året anordnas också workshops och föreläsningar med entreprenörer, forskare och innovatörer.

IBDP-eleverna utformar, genomför och leder sina egna tvååriga CAS-projekt (Creativity, Activity, Service) under årskurs 11 och 12. Kreativa aktiviteter inkluderar teaterklubben, dansklubben, Glee Club, filmklubben, elevtidningen med mera. Gymnasiet har också ett brett utbud av sportklubbar (inklusive basket, volleyboll, rugby, baseball, badminton, fotboll och löpning), friluftsaktiviteter (vandring, camping) och aktiviteter utanför campus (skidåkning, snowboardåkning, simning).

Sommarläger (Short Courses) 

UWC ISAK Japan Summer School är ett spännande program för högstadieelever (13-14 år) från hela världen. Lärare i världsklass utmanar, engagerar och inspirerar deltagarna med en läroplan som omfattar globala ämnen, mindfulness, ledarskap, designinnovation, utomhusaktiviteter och japanska kulturupplevelser. Sedan 2010 har elever från över 80 länder deltagit i sommarlägret.

Campus och lokaler

UWC ISAK Japan har moderna, ljusa byggnader som ritats av prisbelönta arkitekter med tonvikt på traditionella japanska arkitektoniska principer. Campuset är i harmoni med den skogsbeklädda omgivningen och skapar en inspirerande miljö för boende och lärande. Kamiyama Academic Center, som färdigställdes 2016, är en toppmodern, ljus byggnad som innehåller klassrum, ett bibliotek/teknikcenter, studieområden, mötesrum och skolans huvudkontor. I Asama-byggnaden finns ytterligare klassrum, laboratorier, café och en utomhusterrass. Bostadshusen består av rader av sammanhängande enheter som kallas Houses, var och en med sin egen dörr till utsidan. Varje hus är hem för 12 till 18 elever. Förutom sovrum för 2 och 4 personer innehåller varje hus ett kök tillsammans med ett stort gemensamt vardagsrum. Ett gym, en basketplan och en idrottsplan med naturgräs, samt stigar för promenader/löpning ger rekreationsmöjligheter året runt.

År 2021 öppnade UWC ISAK Japan The Accord Center, en multifunktionell anläggning som fungerar som en plats för föreläsningar, konstutställningar, konferenser och föreställningar, beroende på konfigurationen. Från 2022 kommer campusområdet att ha ytterligare två nya byggnader: ett hälsocenter och ett kreativt center, som kommer att vara värd för campusets 'maker space' och konstprogram.

Geografisk miljö 

UWC ISAK Japan ligger i Nagano-prefekturen, i staden Karuizawa (20 000 invånare), cirka 70 minuter från Tokyo med snabbtåg. Karuizawa är en populär semesterort året runt med fyra olika årstider, inklusive snörika vintrar!

Antagning 

För antagning till årskurs 11 ansöker eleverna via sin UWC nationalkommitté eller UWC Global Selection Programme. För antagning till årskurs 10 kan elever ansöka direkt till UWC ISAK Japan. För mer information om UWC ISAK Japan, besök webbplatsen.

 

 

You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

If you would like to view this content please

 

 

Kontaktuppgifter


UWC ISAK Japan
5827-136 Nagakura,
Karuizawa-machi
Kitasaku-gun,
Nagano 389-0111

18 Gymnasier världen över