Hoppa till innehåll ↓
map

UWC-USA

Montezuma, New Mexico

235 elever
mellan 17-19 år

Grundad

1982

3 March 2017

UWC-USA grundades ursprungligen som Armand Hammer United World College of the American West av Armand Hammer på begäran av prins Charles, som då var President för UWC. Hammer valde Montezuma, New Mexico på grund av dess anmärkningsvärda skönhet, närheten till enorma vildmarksområden i norra New Mexico samt en arkitektoniskt anslående plats i en historisk del av USA.

Please enter some content for your news story here.

Tre unika egenskaper

 • Samhällsengagemang - Eleverna utför över 17 000 timmar samhällstjänst varje år i soppkök, i det lokala sjukhuset för psykiskt sjuka och i lokala skolor. San Miguel County, där Montezuma ligger, har en av de högsta graderna av fattigdom i hela USA.
 • Vildmark - Vildmarksprogrammet består av omfattande backpacking, vandring och camping i den amerikanska vildmarken.
 • Bartos Institute - Bartos Institute for the Constructive Engagement of Conflict är en stiftelse med en rad program som syftar till att främja konfliktlösning och interkulturell kompetens.
I klassrummet 

UWC-USA erbjuder läroplanen International Baccalaureate Diploma Program (IBDP). Förutom standardkurser erbjuder skolan mandarin, tyska, social- och kulturantropologi, idrotts- och hälsovetenskap, musik, teaterkonst och dans.

Utanför klassrummet 

På UWC-USA är programmet Creativity, Activity, and Service (CAS) uppdelat i tre komponenter: Vildmark, samhällsengagemang och Bartos Institute for Constructive Engagement of Conflict.

Alla elever deltar i minst två vildmarksturer med övernattning. Förutom att vandra kan eleverna välja att delta i vintercamping, snöskovandring eller längdskidåkning. Alla elever lär sig grunderna för dagsvandringar samt första hjälpen och HLR i vildmarken. Eleverna kan välja att gå en certifieringskurs i vildmarksmedicin.

Som en del av programmet för samhällsengagemang har eleverna renoverat en gammal kyrkobyggnad och förvandlat den till ett levande samhällscenter, byggt hus för familjer som annars inte skulle haft någonstans att bo, hjälpt till att driva det lokala härbärget för hemlösa, undervisat grundskolebarn och arbetat på det lokala sjukhuset för psykiskt sjuka. Dessutom hjälper eleverna till på sitt eget campus genom att delta i arbetsgrupper.

Initiativen från Bartos Institute for Constructive Engagement of Conflict syftar till att ge unga människor både teoretiska och praktiska verktyg för att på ett konstruktivt sätt hantera personliga, mellanmänskliga och samhälleliga konflikter.

Alla förstaårselever deltar i varje komponent under sin första termin. Under det andra året väljer eleverna ett område för att fördjupa sig i den komponent som bäst passar deras individuella inlärningsmål.

Sommarläger (Short Courses) 

Vid Global Leadership Forum (GLF) utmanar skolan deltagarna att kliva ur sina komfortzoner. Genom stödjande utbildning och medveten samhällsengagemang syftar kursen till att ta vara på den energi och kraft som ungdomar har. Genom GLF får deltagarna uppleva hur de frigör sig från tanken att de inte kan göra något åt problemen i deras samhällen.

Campus och lokaler 

Det 80 hektar stora campusområdet har det berömda Montezuma Castle som mittpunkt. Slottet byggdes 1881 som ett lyxhotell och totalrenoverades 2001. Här finns studentrum, klassrum, kontor och matsal. Andra faciliteter inkluderar:

 • Sex stycken sovsalar, uppkallade efter världens högsta bergstoppar. Varje sovsal rymmer 25-40 elever.
 • Det gamla stenhotellet, byggt 1878. Det används nu för att hysera klassrum, bibliotek och administrativa kontor.
 • Edith Lansing Field House, ett sportkomplex som innehåller basketplaner inomhus, squashbanor, en dansstudio, ett viktrum och konditionsutrustning.
 • Kluge Arts Center, som innehåller ett auditorium, konststudior och musikstudior.
 • Dwan Light Sanctuary, en spektakulär cirkulär byggnad med 12 stora prismor i absiden och taket som sprider regnbågar över hela utrymmet.
Geografisk miljö 

UWC-USA ligger i utkanten av Pecos Wilderness vid foten av bergskedjan Sangre de Cristo. Området har i genomsnitt 300 soldagar per år, och även om det snöar på vintern är klimatet i allmänhet milt.

  Antagning 

  Eleverna ansöker genom sin UWC nationalkommitté eller genom UWC Global Selection Programme. Undantag från detta finns endast för flyktingar eller statslösa personer och i unika fall. För mer information om UWC-USA, besök webbplatsen.

   

   

  You have not allowed cookies and this content may contain cookies.

  If you would like to view this content please

   

   

  Kontaktuppgifter


  UWC-USA
  POST OFFICE BOX 248,
  MONTEZUMA NM 87731-0248

  18 Gymnasier världen över