Hoppa till innehåll ↓

Nyfiken på universitetsstudier utomlands? Sök EGE-fondens Internationella stipendium!

19 October 2023

Nu har vi glädjen att rekommendera Erik och Göran Ennerfelts stiftelses internationella stipendium för universitetsstudier! Stipendiet delas ut för studier med fokus på internationell förståelse på kandidat- och mastersnivå, och är perfekt för en UWC-alumn eller annan universitetssökande som är nyfiken på att utforska andra kulturer och fördjupa sin förståelse i en internationell kontext.

Under många år har UWC Sverige fått finansiellt stöd av Erik och Göran Ennerfelts (EGE) stiftelse för Svensk Ungdoms Internationella Studier, som syftar till att uppmuntra och stödja studier utomlands som utvecklar svenska ungdomars förståelse för internationella förhållanden. Stiftelsens generositet ligger bakom flera UWC-stipendier, och är anledningen till att vi kunnat skicka elever till bland annat UWC Mahindra College och Waterford Kamhlaba United World College. Nu vill vi tipsa om deras Internationella Stipendium, för universitetsstudier utomlands, en möjlighet att förlänga den internationella upplevelsen – eller att få ta del av den för första gången.

EGE-stiftelsen delar varje år ut omkring 10 stipendier på mellan 50 000 och 100 000 kronor till högskole- och universitetsstuderande utomlands. Stipendiet är en fantastisk möjlighet för såväl UWC-alumni som svenska gymnasiestudenter nyfikna på att bredda sin internationella förståelse i en internationell kontext.

Under åren har många svenska UWC-alumner fått stöd från EGE-stiftelsen för studier i bland annat USA, Storbritannien, och Nederländerna.

För att söka stipendiet ska följande villkor uppfyllas:

  • Studierna ska omfatta minst en termin utomlands.
  • Studierna ska leda till en examen vid ett svenskt eller utländskt lärosäte på grund- eller mastersnivå och kan avse ett brett fält av ämnesområden – globala frågor inom hållbarhet, freds- och konfliktforskning, internationella relationer, humaniora, ekonomi, samhällsvetenskap, miljöstudier, teknologi, naturvetenskap etc.
  • Utbildningen förutsätts leda till arbete där förståelsen för internationella förhållanden är viktig och där syftet är att förbättra människors livsvillkor.
  • Stipendiaten ska vara svensk medborgare mellan 18 och 28 år.

Ta chansen att ansöka om finansiellt stöd för dina internationella universitetsstudier med detta stipendium. Har du tidigare gått på en UWC-skola får du gärna nämna din upplevelse samt vilket UWC du har gått på. EGE-stiftelsen tar mer än gärna emot ansökningar från UWC-alumner, och vi är också tacksamma för allt de har gjort för oss.

Läs mer om EGE-stiftelsen och det Internationella Stipendiumet på EGE:s hemsida: https://egefonden.se/

 

Bild: digital photo of a group of 9 international students talking to each other in front of a university in daylight --ar 3:2 --s 250, genererad av Midjourney.